Sprekers

Aaron Hurst

Amerikaans ondernemer en auteur van The Purpose Economy. Hurst ziet in de opkomende betekeniseconomie de opvolger van de informatie-economie die de afgelopen decennia dominant werd. Vanuit zijn onderzoek en praktijkervaring als sociale ondernemer laat hij zien hoe de menselijke behoefte aan zingeving steeds centraler komt te staan in de ontwikkeling van producten en diensten, in het aansturen van organisaties en in het bijdragen aan maatschappelijk welzijn.

Bie De Backer

Bie is sinds 2012 directeur Human Resources en Communicatie bij bouwonderneming Durabrik, dat in 2015 werd verkozen tot Vlaamse HR Ambassadeur en in 2017 én 2019 tot ‘Great Place to Work’. Zij hielp Durabrik mee uitgroeien tot een waardengedreven onderneming, met een bedrijfscultuur waarin klanten, partners en medewerkers centraal staan.

Jochanan Eynikel

Businessfilosoof Jochanan Eynikel is expert mensgericht ondernemen & toekomstdenken bij ETION. Binnen de denktank doet hij onderzoek en levert hij bijdragen op het raakvlak tussen ethiek, filosofie en economie. In 2017 publiceerde Jochanan ‘Robot aan het stuur. Over de ethiek van techniek.’. Momenteel werkt hij aan een nieuw boek waarin het zingevend kapitaal van organisaties centraal staat.

Ignaas Devisch

Ignaas Devisch is professor in filosofie, medische filosofie en ethiek. Hij doceert aan de Universiteit Gent en publiceert en spreekt regelmatig in binnen- en buitenland. Ignaas is ook vaste columnist bij de Standaard en verschijnt geregeld in de media om duiding te geven bij ethische en filosofische kwesties.

Greet Vanderheyden

Greet Vanderheyden is Senior Sustainable Development Manager van voedingsbedrijf Alpro, de Europese marktleider voor voedingsproducten op basis van soja. Al 5 jaar helpt zij Alpro economische welvaart te creëren met een uitgebreid duurzaamheidsmodel, dat volop inzet op gezonde voeding voor de mens via een productie die gezond is voor de planeet.