Activiteiten

Summertalks beyond business
Datum: donderdag, 16-07-2020
Regio: Oost-Vlaanderen, Antwerpen-Mechelen
Jochanan Eynikel gaat tijdens deze tweede in de reeks Summertalks beyond business in gesprek met Ignaas Devisch. Samen bekijken ze de impact van de coronalockdown op de samenleving en het omgaan met morele dilemma's.
Summertalks beyond business
Datum: donderdag, 20-08-2020
Regio: West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen
Tijdens de derde Summertalks beyond business praat Jochanan Eynikel met Toon Bossuyt (eigenaar Boss Paints). Wat is de impact van de coronalockdown op de bedrijfscultuur, digitalisering en het omgaan met morele dilemma's?
Summertalks beyond business
Datum: donderdag, 27-08-2020
Regio: Brabant-Brussel, Antwerpen-Mechelen, Oost-Vlaanderen
Voor de laatste in de reeks Summertalks beyond business gaat Jochanan Eynikel in gesprek met Koen De Maesschalck (Colruyt Group). Ze staan stil bij de impact van de coronalockdown op organisatie- en stakeholdermanagement.
Pleidooi voor een economie op mensenmaat
Datum: vrijdag, 11-09-2020
Regio: Brabant-Brussel
Tien jaar na zijn bestseller 'Econoshock' heeft Geert Noels een nieuwe, gedurfde analyse van de wereldeconomie klaar. Hij stelt zijn boek 'Gigantisme' aan je voor tijdens een Book & Breakfast op donderdag 2 april. Een warm pleidooi voor een economie op mensenmaat.
Datum: donderdag, 17-09-2020
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel
Zelfs de grootste optimisten als Elon Musk durven wel eens apocalyptische voorspellingen doen over artificiële intelligentie. Nochtans is AI niets om te vrezen! Mieke De Ketelaere, sinds kort program director AI bij IMEC, vertelt je er alles over tijdens het Haverwerfgesprek op donderdag 17 september.
Datum: maandag, 28-09-2020
Regio: West-Vlaanderen
In de eerste helft van 2019 heeft een recordaantal van 170.000 Belgen aangeklopt bij een voedselbank. De voedselbanken spelen dan ook een cruciale rol op het vlak van armoedebestrijding. Maar wist je dat een voedselbank ook gerund wordt als een volwaardige kmo? De Voedselbank in Kuurne en het nieuwe initiatief Food Act 13, gericht op verse voeding, geven de ETION Jongeren op 28 september een inkijk in hun werking en in het achterliggende economische model.
In gesprek met geluksprofessor Lieven Annemans
Datum: dinsdag, 29-09-2020
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
Tegen de achtergrond van het Nationaal Geluksonderzoek gaan we in een reeks van 3 bijeenkomsten in gesprek met ‘geluksprofessor’ Lieven Annemans. Alle mogelijke aspecten van het thema ‘geluk’ komen daarbij aan bod, maar we focussen vooral op de relatie tussen werk en geluk, en de impact die werkgevers kunnen hebben op het geluksniveau van hun medewerkers.
Datum: woensdag, 30-09-2020
Regio: Kempen
Voor het eerste bedrijfsbezoek van het nieuwe ETION-seizoen kijken we binnen bij Lavetan in Turnhout. Het laboratorium won vorig jaar nog De Kempenaar en de prestigieuze Factory of the Future award. Prijzen die ze niet gestolen hebben!
Datum: donderdag, 08-10-2020
Regio: Oost-Vlaanderen
Hoe kunnen bedrijven bronnen van zingeving zijn? Dat is de vraag achter 'Check-In', het nieuwste boek van ETION businessfilosoof Jochanan Eynikel. Vanuit de filosofie, economie en psychologie gaat 'Check-In' op zoek naar de rol van zingeving in de bedrijfswereld. Op 8 oktober gaat Jochanan in gesprek met Dirk en Peter Perquy (Duror Fashion Group) over zingeving in de praktijk.
Welkom in Pretopia!
Datum: maandag, 19-10-2020
Regio: Antwerpen-Mechelen
Tijdens het lunchgesprek op 19 oktober neemt trendwatcher Stefaan Vandist ons mee naar ‘Pretopia'. Samen met ons onderzoekt hij welke interessante innovatiepaden en scenario’s hun opwachting maken in de bedrijfswereld, en hoe we hiermee aan de slag kunnen.
Praktijkgetuigenissen over de impact op mens en cultuur
Datum: maandag, 26-10-2020
Regio: West-Vlaanderen
Ook al lijkt een overname of fusie soms de meest logische keuze, in de praktijk kunnen er altijd specifieke, al dan niet onvoorziene, uitdagingen mee gepaard gaan. Naast de zakelijke en cijfermatige kant mogen ook de emotionele gevolgen voor de betrokken zaakvoerders en medewerkers niet onderschat worden. Een aantal zaakvoerders delen op 26 oktober hun persoonlijke ervaringen over de manier waarop zij hun overname of fusie beleefd hebben.
Datum: donderdag, 26-11-2020
Regio: Kempen
Voor het dit ETION Soudal Panoramagesprek schuiven we aan tafel met Hilde Laga. Voorzitter van de GIMV en volgens velen de machtigste vrouw in het Belgische bedrijfsleven.